Kurumsal Yönetim

Mustafa Yazıcı

Mustafa Yazıcı

Yönetim Kurulu Başkanı

1983 yılında Eskişehir’de doğan Mustafa Yazıcı, Sabancı Üniversitesi Üretim Sistemleri Mühendisliği ve Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. İki yıl süren bankacılık tecrübesinin ardından ticarete atılan Yazıcı, alacak yönetimi, varlık yönetimi, gıda, finans ve teknoloji alanlarında faaliyet gösteren pek çok şirketin kurucu ortağı olarak iş hayatını sürdürmektedir. İyi derecede İngilizce bilen Yazıcı evli ve iki çocuk babasıdır.

Ali Emre Ballı

Ali Emre Ballı

Yönetim Kurulu Başkan Vekili

Ali Emre Ballı, 1980 yılında Mersin'de doğdu. Öğrenim hayatına Mersin’de başlayan Ballı, Sakarya Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Bir süre teknoloji alanında özel sektörde çalışan Ali Emre Ballı, 2001 yılında girişimci olarak iş hayatına atıldı. Finans sektörüne yatırım yaparak Adil Varlık Yönetimi ve Reel Alacak Yönetimi şirketlerini kurdu. Sektördeki yatırımlarına Fair Finansman A.Ş. ile devam etti. Digital Katılım Bankası, finansman şirketi, elektronik para ve ödeme şirketi, teknoloji, alacak yönetimi ve varlık yönetimi şirketlerinde ortaklıkları bulunan Ali Emre Ballı, yazılım, gıda ve telekomünikasyon alanlarındaki şirketleri ile de iş dünyasında faaliyet gösteriyor. İki dönem üst üste Finansal Kurumlar Birliği Başkanlığı görevlerini sürdüren Ali Emre Ballı, aynı zamanda Varlık Yönetim Şirketleri Sektör Başkanlığı da yapmaktadır.

Zeynel Abidin Avcı

Zeynel Abidin Avcı

Genel Müdür - Yönetim Kurulu Üyesi

2006 yılında Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümünden mezun olduktan sonra kariyerine özel sektörde “management trainee” olarak başlamış akabinde kısa bir girişimcilik deneyiminin ardından kamu sektörüne geçiş yapmıştır. Kamu görevinin büyük bir bölümünü Maliye Teftiş Kurulu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Denetim Genel Müdürlüğünde müfettiş yardımcısı ve müfettiş olarak geçirmiştir. 2018-2019 yıllarında TCMB Bursu ile Alliance Manchester Business School’dan MBA derecesini “Blok Zinciri Teknolojisine Dayalı Toptan Ödeme Sistemi Üzerine Bir Araştırma” başlıklı blok zinciri teknolojisi, kripto varlıklar ve merkez bankası dijital para birimleri üzerine özgün bir yüksek lisans tezi yazarak üstün başarıyla tamamlamıştır. Kamu kariyerinin son döneminde TCMB Ödeme Sistemleri ve Finansal Teknolojiler Genel Müdürlüğünde (ÖSFTGM) ve Bankalar Arası Kart Merkezinde (Yönetim Kurulu Üyesi) görev yapmıştır. ÖSFTGM’de önce Düzenleme ve Gözetim Müdürü, ardından Genel Müdür Yardımcısı olarak hizmet vermiştir. Bu dönem boyunca ödeme sistemleri ve hizmetlerine ilişkin düzenleme ve gözetim çalışmalarına, FAST Katman servislerinin bazılarının hayata geçirilmesine liderlik etmiş, Dijital Türk Lirası projesine destek vermiş ve uluslararası kuruluşların (BIS, OECD, G20, Dünya Bankası, SWIFT) çalışma gruplarında yer almıştır. 2024 yılı Kasım ayında kamu kariyerini kendi talebi ile sonlandırarak Fintlix Elektronik Para ve Ödeme Kuruluş A.Ş.'de Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak kariyerine devam etmektedir. Ayrıca, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir (SMMM), Sertifikalı İç Denetçi (CIA) ve Sertifikalı Finansal Hizmetler Denetçisi (CFSA) belgelerine sahiptir. Son olarak, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde Siber Güvenlik alanında yüksek lisans eğitimini sürdürmektedir. Dil becerileri açısından ileri düzeyde İngilizce, orta seviyede Arapça ve başlangıç düzeyinde Rusça bilmektedir.

Murat Yönaç

Murat Yönaç

Yönetim Kurulu Üyesi

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nün ardından Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan ve sonrasında Londra’da Queen Mary Üniversitesi The School of Law’da Computer and Communications Law LL.M. Programı’nda (Bilişim Hukuku Yüksek Lisans Programı) yüksek lisans yapan Murat Yönaç, 2005 yılında BDDK’da göreve başladığı tarihten Düzenleme Daire Başkanı olarak görevlendirildiği 2019 yılı sonuna kadar, bankalarda bilgi sistemleri ile ilgili birçok denetim faaliyetinde yer almış ve elektronik bankacılık düzenlemeleri ile 6493 sayılı kanun kapsamındaki ödeme hizmetleri düzenlemeleri de dahil olmak üzere BDDK'nın bilgi sistemleri ile ilgili tüm düzenlemelerinin hazırlanmasına katkıda bulunmuştur. Bilgi sistemleri ile ilgili düzenleme ve denetim uygulamalarında geniş bir deneyime sahip olduktan sonra Düzenleme Daire Başkanı olarak görevlendirildiği dönemde, dijital(şubesiz) bankaların faaliyet esasları ve servis modeli bankacılığı düzenlemelerinin hayata geçirilmesini sağlamıştır. 17 hizmet yılının ardından Ocak 2023’te Başkan Yardımcılığı görevindeyken BDDK’dan kendi isteğiyle ayrılan Murat Yönaç; söz konusu tarihten bu yana Adil Grup bünyesinde Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapmakta olduğu grup şirketlerine hukuk ve regülasyon alanlarında bilgi ve tecrübelerini aktarmakta olup, grubun elektronik para, finansman ve dijital bankacılık alanlarındaki yatırımlarının geliştirilmesine katkı sunmaktadır

Onur Gürlevük

Onur Gürlevük

Risk Yönetim Birimi Yöneticisi

İTÜ Jeofizik Mühendisliği bölümden mezun olan Onur Gürlevük, kariyerine Dış Bank'ta başlamış, ardından Akbank, Turkcell Superonline, Turkcell ve KiraPratik şirketlerinde risk, dolandırıcılık ve finansal teknoloji geliştirme bölümlerinde devam etmiştir. Şu anda FairPay Risk Yönetimi Kıdemli Direktörü olarak görev yapan Gürlevük, şirketin risk stratejilerini geliştirmekte ve yasal uyumluluğu sağlamaktadır. Finans ve teknoloji alanındaki bilgi birikimiyle FairPay’in güvenilirliğini artırmaya katkıda bulunmaktadır.

Abdurrahman Taş

Abdurrahman Taş

İç Kontrol Birimi Yöneticisi

Çankaya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde burslu olarak lisans eğitimini onur derecesi ile tamamladıktan sonra 2005 yılında BDDK'da yazılım geliştirme bölümünde başlamış ve sonrasında sistem güvenlik bölümünde ağ altyapısının, sunucuların ve güvenlik sistemlerinin yönetimi üzerinde çalışmıştır. 2013 yılı sonrasında Bilgi Sistemleri Uyum Daire Başkanlığında bankacılık sektöründe kullanılan bilgi sistemlerine ilişkin düzenleme, denetim ve uygulama faaliyetleri üzerine çalışmalar yapmıştır. Özelikle bankacılık ve finans sektöründe bilgi sistemleri denetimi alanında yoğunlaşan faaliyetleri ile birlikte ulusal ve uluslararası toplantılarda Kurumu temsilen çalışmalarda bulunmuş, ödeme kuruluşları ve finansal teknolojiler alanında çalışmalarda bulunmuş, sektörel siber olaylara müdahale ekibinde bankacılık sektörüne yönelik siber saldırılara karşı önlem alınması ve kurumlar arası koordinasyon hususunda faaliyetlerde bulunmuştur. 2022-2024 yılları Earnst and Young firmasında BDDK lisanslı bilgi sistemleri başdenetçisi ve Direktörü olarak bilgi sistemleri ve iş süreçleri alanında Ülkemizdeki finansal otoritelerin zorunlu tuttuğu regülatif denetimlere liderlik ederek denetim raporlarını hazırlamış ve bilgi sistemleri mevzuatına uyum, kuruluş ve lisanslama, iç denetim ve iç kontrol yapılarının kurulumları gibi alanlarda danışmanlık hizmetleri vermiştir. 2024 yılı Ağustos ayından itibaren FairPay bünyesinde İç Kontrol Yöneticisi olarak çalışmaktadır.

Kendim İçin
İşim İçin
FairPayHakkımızdaKurumsal YönetimMüşteri İlişkileri